An empirical investigation on Omega optimised stock portfolio - Vilkancas, Renaldas (Business: Theory and Practice, 2014)
This paper considers portfolio optimisation with respect to the Omega function, proposed by Keating & Shadwick, and investigates its empirical performance compared with the traditional approaches for portfolio optimisation. The results were inline with expectations: omegaoptimised portfolio surpassed the performance of equally weighted portfolio and meanvariance portfolios based on sample estimates and was inferior only to, or equalled portfolios based on regularised estimates of the covariance matrix. In addition, it can be stated that optimisation of the Omega function was based on historical returns used as “scenarios”, so it can be reasonably expected to receive better results by using inputs or scenarios obtained by more sophisticated methods. Omega atžvilgiu optimizuoto akcijų portfolio empiriniai tyrimai Santrauka Straipsnyje nagrinėjamas portfelio optimizavimas omega funkcijos, pasiūlytos Keating ir Shadwick, atžvilgiu naudojant empirinius duomenis ir lyginant gautus rezultatus su rezultatais, gautais taikant tradicinius portfelio optimizavimo metodus. Gauti rezultatai iš esmės atitiko lūkesčius – omega atžvilgiu optimizuotas portfelis pralenkė vienodų svorių bei vidurkių ir dispersijos atžvilgiu optimizuotus portfelius, kai šių portfelių optimizavimas buvo grindžiamas įprastais imties įverčiais ir atsiliko ar prilygo portfeliams, sudarytiems remiantis suderintais kovariacinės matricos įverčiais. Be to, pažymėtina, kad, optimizuojant omega funkciją, naudotas pats paprasčiausias „istorinis“ scenarijus, todėl galima pagrįstai tikėtis, kad, naudojant sudėtingesnius scenarijų sudarymo algoritmus, galima gauti geresnių rezultatų. Reikšminiai žodžiai: portfelio optimizavimas, omega funkcija.