Real estate investment trusts: a place in the diversity of Investment funds - Bivainis, Juozas; Volodzkienė, Lina (Business: Theory and Practice, 2008)
Economies and social sectors of the 21st century states are hard to picture without investment funds. The extent of investments, the variety of funds as well as the opportunities for investment are constantly increasing. Of this variety, the real estate investment trusts are subject to the most controversial opinions. This article includes the results of a research on REITs as an alternative for investment. A three-criterion set – return on investments, risk and correlation of return with investments in different types of assets – has been used to assess the role and the significance of such trusts. According to these criteria, patterns of influence of REITs as an investment portfolio diversification tool on investment results have been determined. Article in Lithuanian. Nekilnojamojo turto investiciniai fondai: vieta investicinių fondų įvairovėje Santrauka. XXI a. valstybių ekonomika ir socialinis sektorius vargiai įsivaizduojami be investicinių fondų. Didėja investicijų mastas, fondų įvairovė ir investavimo galimybės. Iš įvairių investicinių fondų tipų bene prieštaringiausiai vertinami nekilnojamojo turto investiciniai fondai. Straipsnyje pateikti nekilnojamojo turto investicinių fondų, kaip vienos iš galimų investavimo alternatyvų, tyrimo rezultatai. Šio tipo fondų vaidmeniui ir reikšmei įvertinti taikytas trijų kriterijų derinys: investicijų pelningumas, jų rizika ir investicijų į įvairių rūšių turtą pelningumo koreliacija. Pagal šiuos kriterijus nustatyti nekilnojamojo turto investicinių fondų kaip investicijų portfelio diversifi kavimo priemonės poveikio investavimo rezultatams dėsningumai. Reikšminiai žodžiai: investiciniai fondai, nekilnojamojo turto investiciniai fondai, investicijų portfelio struktūra, pelningumas, rizika. First published online: 19 Sep 2008