Creating an atmosphere: media aesthetic analysis of journalistic prospects - Zagidullina, Marina V. (Creativity Studies, 2020)
In this article, journalistic practices are examined under the perspectives of 1) the theory of atmosphere in communication, 2) the creativity in journalism through the media aesthetic approach. This article contributes to both the theory of creativity in media industries, and the theory of aesthetic shift in current communication (with respect to the generation of atmospheric design in media). The empirical material used in this article was extracted from the Russian journalist Web portal Takie dela (English: So It Goes). The concept of “atmospheric creativity” in the current journalistic practices is developed. Article in English. Terpės kūrimas: žurnalistikos perspektyvų estetinė medijų analizė Santrauka Šiame straipsnyje žurnalistikos praktika tyrinėjama, remiantis komunikacijos terpės teorija ir kūrybiškumu žurnalistikoje estetiniu medijų požiūriu. Šiuo straipsniu prisidedama tiek prie kūrybiškumo teorijos medijų industrijose, tiek prie estetinio pokyčio teorijos dabartinėje komunikacijoje (atsižvelgiant į modeliuojamos terpės kūrimą medijose). Šiame straipsnyje naudota Rusijos žurnalistų interneto svetainės Takie dela (liet. Tokie reikalai) empirinė medžiaga. Dabartinėje žurnalistikos praktikoje plėtojama „terpės kūrybiškumo“ koncepcija. Reikšminiai žodžiai: terpė estetikoje, kūrybiškumas žurnalistikoje, įtraukioji žurnalistika, estetinė medijų analizė, daugiakryptė žurnalistika.