The new development trend of operational research in civil engineering and sustainable development as a result of collaboration between German‐Lithuanian‐Polish scientific triangle - Tamošaitienė, Jolanta; Bartkienė, Lina; Vilutienė, Tatjana (Journal of Business Economics and Management, 2010)
In this article the scientific cooperation between the three academic centres from Germany, Lithuania and Poland, represented by Prof. F. Peldschus (Leipzig University of Applied Sciences), Prof. E. K. Zavadskas (Vilnius Gediminas Technical University), and Prof. O. Kapliński (Poznan University of Technology), is presented. Formal meetings have been called Colloquia, and were organized every two years in different academic centres. The research achievements and activities during the period of 2007–2009 are presented. The main research fields of OR in Civil Engineering and Sustainable Development of three academic centres are surveyed. As a result of productive collaboration in the period between the 11th and 12th Colloquiums, several postdoctoral theses and doctoral dissertations were defended, research papers and books were published and conferences were organized with published proceedings, etc. On the basis of these achievements EURO Working Group OR in Sustainable Development and Civil Engineering (EWG‐ORSDCE) was established.Vokietijos – Lietuvos – Lenkijos mokslinio trikampio bendradarbiavimo rezultatas – naujas etapas operacinių tyrimų statybos inžinerijoje ir darnios plėtros srityseSantrauka. Straipsnyje  apžvelgiami  mokslinio  bendradarbiavimo  rezultatai  tarp  Vokietijos,  Lietuvos  ir  Lenkijos akademinių centrų. Šių centrų susitikimai buvo vadinami kolokviumais, kurie buvo organizuojami kas antrus metus skirtingame akademiniame centre. Šiame straipsnyje apžvelgiami moksliniai pasiekimai ir nuveikti darbai 2007–2009 m.,  pateikiami Vokietijos, Lietuvos ir Lenkijos akademinių centrų atlikti darbai  operacinių  tyrimų,  statybos  inžinerijos  ir  subalansuotos  plėtros  temomis.  Produktyvaus  bendradarbiavimo rezultatai nuo 11-ojo iki 12-ojo kolokviumo yra: apgintos habilitacinių darbų tezės bei daktaro disertacijos, paskelbti moksliniai straipsniai ir išleistos knygos, suorganizuotos mokslinės konerencijos  ir  išspausdinti  konferencijų  straipsnių  rinkiniai.  Remiantis  šiais  pasiekimais  buvo  įsteigta darbo grupė „OR in Sustainable Development and Civil Engineering” (EWG-ORSDCE).Reikšminiai žodžiai: bendradarbiavimas, darna, operacijų tyrimai, statybos inžinerija, plėtra.First Published Online: 09 Jun 2011