Effect of cod loading rate on an upflow anaerobic sludge blanket reactor during anaerobic digestion of palm oil mill effluent with butyrate - Ahmad, Anwar; Ghufran, Rumana; Wahid, Zularisam Abd. (Journal of Environmental Engineering and Landscape Management, 2012)
Palm oil Mill Effluent (POME) with concentrated butyrate was treated in a 4.5 l upflow anaerobic sludge blanket reactor (UASBR), run over a range of influent concentrations (16.5–46.0 g-COD l−1), chemical oxygen demand (COD) loading rates (1.5–11.5 g-CODl−1d−1) and 11–4 days hydraulic retention time (HRT) at 37 °C by maintaining pH between 6.5–7.5. The process consistently removed 97–99% of COD at loading rates up to 1.5–4.8 g-COD l−1d−1 by varying HRT (11–7.2 days). Butyrate is an important intermediate in the anaerobic degradation of organic matter. In sulphate-depleted environment, butyrate in POME (BOD/COD ratio of 0.5) is β-oxidised to acetate and hydrogen, by obligate proton reducers in syntrophic association with hydrogen utilizing methanogens. The conversion of acetate to methane appeared to be rate limiting step. Maximum biogas (20.17 ll−1d−1) and methane production (16.2 ll−1d−1) were obtained at COD loading rate of 4.80 gl−1d−1and HRT of 7.2 days. The biogas and methane production were higher in the presence of butyrate compared to control. The methane content of the biogas was in the range of 70–80% throughout the study while in control it was 60–65%. Finding of this study clearly indicates the successful treatment of POME with butyrate in UASBR. Article in English. Suvartojamo ChDS poveikis palmių aliejaus gamybinių nuotekų su butiratu anaerobinio pūdymo plokšteliniame reaktoriuje metu Santrauka. Palmių aliejaus gamybinės nuotekos (POME) su koncentruotu butiratu buvo apdorotos 4,5 l talpos aukštyn tekančio aerobinio dumblo plokšteliniame reaktoriuje (UASBR). Nuotekos tekėjo įvairių koncentracijų (16,5–46,0 g – ChDS 1−1), cheminio deguonies suvartojimo (ChDS) normos (1,5–11,5 g – ChDS 1−1d.−1). Hidraulinio sulaikymo trukmė (HRT) nuo 11 iki 4 dienų, kai temperatūra 37 °C, pH palaikant 6,5–7,5. Vykstant procesui nuolat buvo pašalinama 97–99% ChD, kai tiekimo ir pakrovimo sparta 1,5–4,8 g – ChDS 1−1d.−1 kintant HRT(11–7,2 d.). Butiratas yra svarbus tarpininkas organinių medžiagų anaerobinio skilimo procese. Sulfatas iš aplinkos, butiratas iš POME (BDS/ChDS santykis 0,5) yra acetato ir vandenilio β oksidatoriai, priverčiantys protonų reducentus sintrofinės sąveikos su vandeniliu metu utilizuoti metanogenus. Acetato virtimas metanu pasirodė esąs greitį ribojantis veiksnys. Daugiausia biodujų (20,17 l 1−1 d.−1) ir metano (16,2 l 1−1 d.−1) susidarė tada, kai suvartojamo ChD tiekimo greitis buvo 4,80 g 1−1d.−1, o HRT – 7,2 dienos. Daugiau biodujų ir metano susidarė dalyvaujant butiratui, palyginti su kontroliniu pavyzdžiu. Biodujose metano kiekis tyrimo metu svyravo 70–80%, o kontroliniame buvo 60–65%. Šis tyrimas aiškiai parodė, kad POME su butiratu UASBreaktoriuje apdorojamas sėkmingai. Reikšminiai žodžiai: anaerobinis skilimas, palmių aliejaus gamybinės nuotekos, butiratas, acetatas, UASB reaktorius