Efficiency of inertial precipitation of suspended particles in high‐speed fibrous filters - Waldberg, Arnold; Safonov, Sergej (Journal of Environmental Engineering and Landscape Management, 2007)
The paper gives theoretic analysis and results of experimental investigation of suspended particle collecting in high‐speed fibrous mist collectors. A dominating role of inertial mechanism of suspended particle precipitation in highspeed mist collectors was determined and a method of calculation of their efficiency by means of probability integral was proposed. Applicability of physical analogy method to deduction of dependency determining values of d50 (diameter of particles collected in an apparatus under given technological mode of its operation with the efficiency of 50 %) on the basis of experimental data is shown. Experimental assembly used for research, testing techniques and result estimating methods are described. Investigation results allowed achieving an improved formula for calculating the value of d50 depending on hydraulic resistance of apparatus and density of collected particles. Suspenduotų dalelių inertinio nusodinimo didelio greičio pluošiniuose filtruose efektyvumas Santrauka. Pateikta suspenduotų dalelių surinkimo didelio greičio pluoštiniu aerozolių filtru eksperimentinių tyrimų teorinė analizė ir rezultatai. Apibrėžta dominuojanti suspenduotų dalelių inercijos svarba didelio greičio surinktuvuose ir pasiūlytas skaičiavimo metodas, paremtas filtrų efektyvumo nustatymu integruojant tikimybes. Pateikta galimybė pritaikyti fiziniu aspektu analogišką metodą nustatant priklausomybę, išreiškiančią d50 dalelių (dalelių, kurios surenkamos nurodytu režimu dirbančiame įrenginyje 50 % efektyvumu, skersmuo) vertes remiantis eksperimentiniais duomenimis. Pateiktas tyrimams ir testavimui skirto eksperimentinio agregato aprašymas ir rezultatų skaičiavimo metodai. Tyrimo rezultatai leido patobulinti formulę d50 vertėms apskaičiuoti atsižvelgiant į hidraulinį aparato pasipriešinimą ir surinktų dalelių tankį. Reikšminiai žodžiai: pluoštinis filtras, automatinio modelio veika, inertinio nusodinimo efektyvumas. Эффективность инерционного осаждения взвешенных частиц в высокоскоростных волокнистых фильтрах Резюме. Приводится теоретический анализ и результаты экспериментального исследования улавливания взвешенных частиц в высокоскоростных волокнистых туманоуловителях. Установлена доминирующая роль инерционного механизма осаждения взвешенных частиц в высокоскоростных туманоуловителях, и предложен метод расчета их эффективности с помощью интеграла вероятности. Показана возможность использования метода физической аналогии для вывода зависимости, определяющей на основании экспериментальных данных значения величины d50 (диаметр частиц, улавливаемых в аппарате при данном технологическом режиме его работы с эффективностью 50 %). Описана экспериментальная установка, на которой проводились исследования, приведены методики проведения опытов и оценки их результатов. Результаты исследований позволили получить уточненную формулу для расчета величины d50 в зависимости от гидравлического сопротивления аппарата и плотности улавливаемых частиц. Ключевые слова: волокнистый фильтр, автомодельный режим, эффективность инерционного осаждения. First Published Online: 14 Oct 2010